waar

JUXTA’s hoofdzetel is een statige herenwoning in het Gentse miljoenenkwartier die geschiedenis uitademt maar waar binnen aan de toekomst wordt gewerkt. Bovendien hebben we ook in Antwerpen en Brugge (Oostkamp) een uitvalsbasis.

juxta architectuur
blank
juxta architectuur

We combineren open kantoren die stimuleren tot interactie en kennisdeling met intieme werk- en ontmoetingsplekken die over verschillende verdiepingen zijn verspreid. Overlegmomenten bij JUXTA kunnen uitgebreid zijn, grondig en goed doordacht, maar evengoed kunnen ze een sprint zijn op het einde van een projectfase, een korte update, een snelle vraag.

juxta architectuur
juxta architectuur

In de inkom installeerden we onze JUXTA-wall of architecture: een inspirerende wand die nieuwe inzichten, schetsen, referenties, afgewerkte projecten toont. Klanten en medewerkers zien er in één oogopslag wat er omgaat in de collectieve gedachtengang van het kantoor . De muur leeft: hij verandert elke dag mee met de flow van ons kantoor; hij initieert discussie en reflectie en daagt uit om altijd weer beter te doen.

blank

Onze maquettekamer bevindt zich helemaal bovenaan het gebouw.
Geen pc’s of digitale middelen hier; enkel papier, kadapak, karton, piepschuim, lijm, scharen en messen. Hier komen we terug tot de absolute essentie van architectuur: de interactie tussen ruimte en vorm, tussen vormen onderling, tussen een tweedimensionale oppervlakte en 3D volumes. In de maquettekamer start de levensweg van elk JUXTA-project.

blank

Eens op pad, heeft elk project geregeld ook nood aan een korte stopplek.
Een plaats waar onze medewerkers afstand kunnen nemen, een plaats van dialoog en kritisch bevragen. Daartoe dienen onze gemeenschappelijke eet- en leefruimtes, binnen en buiten. Deze ruimtes zorgen voor de nodige ademruimte in de architectuur en brengen gesprekken op gang tussen de diverse leden van ons team. Zo vloeit op een organische en ongedwongen manier multidisciplinaire kennis binnen in om het even welk project.

juxta architectuur
blank
juxta architectuur