Verticale schooluitbreiding binnen een dichtbebouwd stedelijk weefsel.

Uitbreiding van een bestaand schoolgebouw met 5 klassen en een speelplaats.

opdrachtgever
VZW Basisschool Sint Bavo
stabiliteit
Ingenieursbureau Fraeye & Partners
technieken
Studiebureau De Klerck
bruto oppervlak
986,50 m2
project fase
16/12/2019
partners
Bouwhistoricus: Casbo GCV, Tuin- en landschapsarchitect: OMGEVING cvba, Energie en milieu: Energie & Milieustudiebureau Samson bvba, Participatie: UForcE VOF, 3D laserscanning en uitslagtekeningen: Vansteelandt bvba, Restauratietechnieken: VandenBorre-Lauwers bvba

Het ontwerp is ontstaan uit de vraag naar capaciteitsuitbreiding voor de school met 80 leerlingen. De uitbreiding met klaslokalen ging gepaard met extra sanitair en ook een uitbreiding van de speelplaats. JUXTA vond de creatieve oplossing om niet alleen de nieuwe klaslokalen maar ook de speelplaats op het dak van het bestaande schoolgebouw te voorzien. Het JUXTA-team vatte de uitbreiding op als een parasitaire architectuur die een kleurrijk accent geeft in het straatbeeld. De nieuwe structuur moest zo licht mogelijk ontworpen worden, daar er op een bestaande toestand gebouwd werd. Samen met de stabiliteitsingenieur kozen we voor het gebruik van houtskeletbouw.

mod 1 - 1 beeld - volle breedte
Caption foto
blank
Caption foto
blank
Caption foto
"Een persoonlijke quote van een klant of van een iemand van het team. Indien team: extra link naar de teampagina."
Maarten Van Acker
prof. dr. ir. architect - stedenbouwkundige
blank
Caption foto
onsectetur adipiscing elit dolor
Lorem ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
onsectetur adipiscing elit dolor
Previous
Next
onsectetur adipiscing elit dolor
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Lorem ipsum
Previous
Next
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
onsectetur adipiscing elit dolor
Lorem ipsum
Previous
Next

_ vergelijkbare projecten

Er zijn momenteel geen vergelijkbare projecten.