Een historische villa als vertrekpunt voor een hedendaags stadsontwikkelingsproject

Restauratie van de historische villa Voortman waarin zowel appartementen als functies gericht op zorg ondergebracht worden.

opdrachtgever
VZW Villa Haletra
stabiliteit
Studiebureau BM engineering
technieken
AIKO architecten en ingenieurs
bruto oppervlak
7890 m²
projectfase
In uitvoering

Villa Voortman bestaat op vandaag uit een hoofdgebouw met enkele bijgebouwen en een royale historische tuin. Deze als monument beschermde villa met de achterliggende historische tuin maakt deel uit van de veel grotere site Voortman (beschermd als stadsgezicht) met uiteenlopende functies ([zorg]hotel, assistentieflats, appartementen, woningen, kantoorruimte). De belangrijke historische villa in Empire-stijl behoudt haar oorspronkelijke functie als herenhuis, maar biedt op het gelijkvloers allerlei diensten aan die geliëerd zijn aan het hotel en de assistentieflats (kapsalon, pedicure, relaxatiezone en sauna).

Juxta - Villa Voortman Haletra Gent
Gent
Juxta - Villa Voortman Haletra Gent
Detail van de gerestaureerde tuingevel

JUXTA staat in voor de totaalrestauratie van zowel exterieur als interieur. Dak, gevels en schrijnwerk krijgen een grondige en historisch verantwoorde opknapbeurt. Binnenin vernieuwen we alle technieken en worden plafond-, muur- en vloerafwerkingen zorgvuldig gerestaureerd. Een bijzondere uitdaging hierbij is de restauratie van het historisch schilderwerk.

Juxta - Villa Voortman Haletra Gent
Beeldbank Gent: zicht op de historische tuingevel

_ vergelijkbare projecten