Een eigentijdse visie op betaalbaar en comfortabel wonen

Nieuwbouw van 25 sociale appartementen met ondergrondse parkeergarage binnen een bestaand verkavelingsplan.

opdrachtgever
Sociale Huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk en Volkshaard
stabiliteit
BM Engineering
technieken
BM Engineering
bruto oppervlak
2405,91 m²
projectfase
opgeleverd op 28/01/2019

Voor een nieuwe woonbuurt, gelegen in de Gentse Rand, ontwerpt JUXTA een appartementsgebouw binnen een ruim verkavelingsplan. De ruimtelijke indeling en het programma van het gebouw worden op een gevarieerde een speelse manier aangepakt. JUXTA kiest er voor om 12 grondgebonden duplex appartementen op het gelijkvloers te ontwerpen in combinatie met 12 doorzonappartementen en een conciërgewoning met privéterrassen op de hoger gelegen verdiepingen. Dit geeft aan het compact volume de nodige individualiteit voor de verschillende typologieën.

JUXTA - Sociale huisvesting appartementen Wolfput Oostakker - inplanting
Oostakker
JUXTA - Sociale huisvesting appartementen Wolfput Oostakker
Zicht vanop gaanderij

Dankzij het samenbrengen van deze beide woontypologieën in 1 ontwerp, spreken we een ruime en gevarieerde doelgroep aan. Naast de regelgeving, zoals opgegeven door de VMSW, wordt extra ingezet op oriëntatie, circulatie en duurzaamheid. Doorheen het traject staat het idee centraal dat sociale woningen ook een architecturaal en positief uitzicht verdienen. Dit is overigens steeds het basisprincipe van waaruit JUXTA sociale woningen vorm geeft.

Noordgevel
Detail oostgevel
Overzichtsbeeld vanuit omgeving
Overzichtsbeeld vanuit omgeving
Previous
Next
Juxta - Sociale huisvesting appartementen Wolfput Oostakker
Detail oostgevel
Juxta - Sociale huisvesting appartementen Wolfput Oostakker
Detail dubbelhoge gang op gelijkvloerse verdieping