Verticale schooluitbreiding binnen een dichtbebouwd stedelijk weefsel

Uitbreiding van een bestaand schoolgebouw met 5 klassen en een speelplaats

opdrachtgever
VZW Basisschool Sint Bavo
stabiliteit
Ingenieursbureau Fraeye & Partners
technieken
Studiebureau De Klerck
bruto oppervlak
986,50 m²
projectfase
opgeleverd op 16/12/2019

Het ontwerp is ontstaan uit de vraag naar capaciteitsuitbreiding voor de school met 80 leerlingen. De uitbreiding met klaslokalen ging gepaard met extra sanitair en ook een uitbreiding van de speelplaats. JUXTA vond de creatieve oplossing om niet alleen de nieuwe klaslokalen maar ook de speelplaats op het dak van het bestaande schoolgebouw te voorzien. Het JUXTA-team vatte de uitbreiding op als een parasitaire architectuur die een kleurrijk accent geeft in het straatbeeld. De nieuwe structuur moest zo licht mogelijk ontworpen worden, daar er op een bestaande toestand gebouwd werd. Samen met de stabiliteitsingenieur kozen we voor het gebruik van houtskeletbouw.

JUXTA - Sint-Bavo Basisschool Gent
Straatgevel
JUXTA - Sint-Bavo Basisschool Gent
Straatgevel
JUXTA - Sint-Bavo Basisschool Gent
Speelplaats met zicht op de torens van Gent
JUXTA - Sint-Bavo Basisschool Gent
Juxta - Sint-Bavo Basisschool in Gent
Meubilair
Leslokaal
Polyvalente hal
Uitbreiding gang
Previous
Next

_ vergelijkbare projecten