Strak in zwart en wit

Beheersplan en restauratie van de pier op het strand in Blankenberge

opdrachtgever
Stad Blankenberge
stabiliteit
SBE Studiebureau
technieken
Frank Becuwe - historische studie, Studiebureau Blontrock - technisch en historisch vooronderzoek
bruto oppervlak
3300m² gangway + 1945m² landhoofd
projectfase
start werken 2020

De huidige pier van Blankenberge is gebouwd in 1933 naar een ontwerp van Jules Soete. Ze werd opgetrokken in beton en steekt 350 meter ver in de Noordzee. De pier kampt al jaren met betonrot en wordt ondersteund door bergen zand. In 2013 kreeg JUXTA de opdracht om het beheersplan en het restauratiedossier voor de gangway op te stellen, inclusief de windschermen en de paviljoenen op het landhoofd. Het huidige, nieuwe ontwerp oogt strak en slank en wijkt minimaal af van het oorspronkelijke model. De hele gangway wordt voorzien in wit beton en afgewerkt met zwarte accenten. Tijdens de werkzaamheden wordt er een dubbele dam rond de pier opgetrokken, waardoor het hoofdvolume bereikbaar blijft.

Juxta - Restauratie Gangway Pier te Blankenberge
Blankenberge
Juxta - Restauratie Gangway Pier te Blankenberge
Structuur
Foto van JUXTA van 2016: borstwering
Foto van JUXTA van 2016: gangway
Foto van JUXTA van 2016: landhoofd
Foto van JUXTA van 2016: palen
Previous
Next

_ vergelijkbare projecten