Een nieuw politiekantoor voor Oostende

Ontwerp, bouw en financiering van een nieuw politiecommissariaat

opdrachtgever
THV Willemen General Contractor nv - Democo
exploitant
Lokale Politie Oostende
stabiliteit
Arch & Teco Engineering
technieken
Arch & Teco Engineering / Endes
bruto oppervlak
7144,35 m² (kantoorgedeelte) 1656,89 m² (logistiek gedeelte)
projectfase
opgeleverd op 13/12/2019
partners
De Smet Vermeulen architecten

Het nieuw politiekantoor te Oostende is het resultaat van een gewonnen wedstrijd volgens de DBM-formule. Samen met Desmet Vermeulen architecten heeft JUXTA een performant, hedendaags en volledig up to date, Bijna Energie Neutraal politiekantoor ontworpen. Het nieuw politiekantoor is een herkenbaar gebouw. Het heeft een onderscheidende architectuur. Het materialenpallet is gelijk aan dat van de aangrenzende woongebouwen maar andere materialen domineren. Gele baksteen, wit beton, bronskleurig schrijnwerk en natuurkleurig zink definiëren het gebouw. Functioneel verenigt het kantoor alle diensten van de politie onder één dak behalve de wijkpolitie. Een parking voor de dienstvoertuigen vervolledigt het programma. Een toegankelijk gebouw voor het publiek en tegelijkertijd een aangename werkplek voor de politie.

blank
Oostende
blank
Politiekantoor vanop het voorplein
Politiekantoor vanuit de Lijndraaiersstraat - zicht op de inkom
Beeld van de gevelopbouw
Previous
Next
Juxta - Politiekantoor Oostende
Onthaal politiekantoor
blank
Informele ontmoetingsruimte
Onthaal politiekantoor
Onthaal vanop eerste verdieping
Previous
Next

_ vergelijkbare projecten