Nieuwbouw van een passief klooster

Collectief wonen in het centrum van de gemeente

opdrachtgever
vzw Gemeenschap zusters van Maria
stabiliteit
Studiebureau Norbert Provoost
technieken
ir. E. De Zutter
bruto oppervlak
1.580 m²
project fase
opgeleverd op 07/11/2019

In het centrum van Brakel, rond een geklasseerd kasteel van de 17de eeuw en geklasseerde kapel werd een nieuw klooster ontworpen. De sombere Kasteelstraat, met veel te hoge nieuwe gebouwen vraagt om meer licht. Met dit concept komt het kasteel terug waarneembaar in het straatbeeld van de Kasteelstraat. De lage gebouwen aan de straatzijde verlengen de tuinmuur die de naastliggende Directeurswoning omgeven.

Gevel
Binnentuin
Hoek detail
Previous
Next
blank
Zuidgevel - gemeenschapsruimte
blank
Binnentuin

_ vergelijkbare projecten