Kantoorgebouw voor de toekomst

Het bouwen van een kantoorgebouw met 7 appartementen

opdrachtgever
VZW Villa Haletra
stabiliteit
AIKO architecten en ingenieurs
technieken
AIKO architecten en ingenieurs
bruto oppervlak
4527 m²
projectfase
In uitvoering

Het kantoorgebouw is een onderdeel van het stadsontwikkelingsproject Voortman aan de Blaisantvest te Gent en is opgevat als een mix tussen wonen en kantoor.

Juxta - Kantoorgebouw Villa Haletra Gent
Gent
Juxta - Kantoorgebouw Villa Haletra Gent
Verdiepingsplan kantoorgebouw

JUXTA ontwierp een U-vormig gebouw. In de korte benen werden woonfuncties ondergebracht, aangevuld met een fietsenstalling en strijkwinkel op het gelijkvloers. De topverdieping huist drie penthouses met ruime terrassen die een schitterend zicht op de stad bieden. Flexibiliteit en duurzaamheid zijn de kernbegrippen in het ontwerp: het kantoor kan zich moeiteloos aanpassen aan nieuwe functies of nieuwe gebruikers. 

Inkom
Zicht open werkplek met zicht naar een gesloten overlegplek
Zicht open werkplek met zicht op koffiecorner en centrale trap
Previous
Next

De verschillende plateau’s functioneren onafhankelijk van elkaar. Elke verdieping heeft een centrale kern met gemeenschappelijke functies waar medewerkers elkaar ontmoeten, zoals een koffiecorner, een printlokaal, kleine en grote gesprekslokalen. Rondom de centrale kern bevinden zich afwisselend individuele kantoren en open werkplekken.

Juxta - Kantoorgebouw Villa Haletra Gent
Koffiecorner met open deuren naar cafetaria

_ vergelijkbare projecten