Een tweede leven voor een prominent Lokers monument

Inrichting tot administratief gebouw.

opdrachtgever
Stad Lokeren
exploitant
Dienst Toerisme en stadsarchief Lokeren
stabiliteit
Abicon nv
technieken
Endes nv
bruto oppervlak
500 m²
project fase
wedstrijd

In februari 2020 schreef de stad Lokeren een wedstrijd uit voor de herbestemming van het voormalig postgebouw op de Grote Markt, met als doel om dit monument om te vormen voor de dienst toerisme en het stadsarchief, met aanvullende multifunctionele zalen. JUXTA architectuur engageerde zich voor de opmaak van een vernieuwend ontwerp die de kwaliteiten van het oude postgebouw in de verf zet.

JUXTA - herbestemming postgebouw
Lokeren
JUXTA - herbestemming postgebouw
Conceptschets

De belangrijkste ingreep bestaat uit het toevoegen van een lichtrijke patio met rondom een vlotte circulatie tussen de nieuwe binnengevel en de historische contour van het gebouw. De ontwerpende ingrepen gebeurden doordacht en met respect voor het monument.

JUXTA - herbestemming postgebouw
Interieurbeeld
JUXTA - herbestemming postgebouw
Interieurbeeld
JUXTA - herbestemming postgebouw
Interieurbeeld
JUXTA - herbestemming postgebouw
Niveau 0

_ vergelijkbare projecten