Wonen in het groen, vlak bij de stad

Nieuwbouw van 64 assistentieflats met ontmoetingsruimte en ondergrondse parkeergarage. De assistentiewoningen zijn gekoppeld aan het naastgelegen zorghotel met restaurant.

opdrachtgever
VZW Villa Haletra
exploitant
VZW De Lieve
stabiliteit
BM Engineering
technieken
AIKO architecten en ingenieurs
bruto oppervlak
11673 m²
projectfase
opgeleverd op 01/06/2019

Voor de architectuur van de assistentieflats vertrokken we van een gefragmenteerde gevel die enerzijds een te grote massiviteit vermijdt en anderzijds verwijst naar de typische stedelijk straatgevel. De verschillende gevelmaterialen en de afwisselende gevelindeling versterken dit effect. Het volume van de assistentieflats verbonden we met het (zorg)hotel via een passerelle op de vierde verdieping. Doorheen de opening onder de passerelle wordt de achterliggende historische parktuin voelbaar in het woonerf waarvan het complex deel uitmaakt.
Het gebouw heeft twee ondergrondse en vijf bovengrondse bouwlagen.

blank
Gevel toont de benadering vanuit de ziekenhuissite
Achter de stedelijk ogende gevel schuilt een zorgfunctie die individualiteit toelaat. Het project nestelt zich in de omgeving en omarmt het stadspark.
JUXTA
blank
Caption foto
blank
Parkgevel