Wandel mee met JUXTA door Gent!

Weet je niet goed wat te doen tijdens de feestperiode zonder alle familiebezoeken? Maak een gezellige stadswandeling door Gent en ontdek samen met ons enkele van onze projecten. Een uitgestippelde wandelroute vind je terug op RouteYou of je kan de wandelgids hier downloaden. We lichten hieronder alvast elk project kort toe. Voor een uitgebreide uitleg klik je eenvoudig door naar de correcte pagina.

JUXTA - stadswandeling
Het Jezuïetencollege is een beschermd monument en heeft in de loop van de geschiedenis tal van verschillende functies bekleed. De restauratie van het beschadigde patrimonium was hoognodig en werd door ons uitgevoerd met respect voor de historische context.
Braunschool
nr. 1 op wandeling
JUXTA - Braunschool Gent
JUXTA - Gashouders Gent - Restauratie
De best bewaarde gashouder wordt gerestaureerd, de sterk verweerde gashouder wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming. Beide gashouders zullen onderdeel uitmaken van het omliggend park van de Tondeliersite en deel uitmaken van de openbare ruimte.
Gashouders
nr. 2 op wandeling
Deze als monument beschermde villa met de achterliggende historische tuin maakt deel uit van de veel grotere site Voortman. De belangrijke historische villa in Empire-stijl behoudt haar oorspronkelijke functie als herenhuis, maar biedt op het gelijkvloers allerlei diensten aan die geliëerd zijn aan het hotel en de assistentieflats.
Villa Voortman
nr. 3 op wandeling
Juxta - Villa Voortman Haletra Gent
Een multifunctioneel complex met een centrale rol in het stadsproject Voortman. Hotel Den Briel vormt een functioneel en architecturaal geheel met de assistentieflats; ze zijn zowel onder- als bovengronds met elkaar verbonden.
Hotel met zorg Den Briel
nr. 5 op wandeling
Juxta - Hotel met zorg Den Briel Gent
juxta - Blaisantkerk Gent - herbestemming
JUXTA koos voor een strak design dat een respectvolle positie tegenover de vormentaal van de voormalige kerk inneemt. Oud en nieuw gaan een boeiende dialoog aan.
Blaisantkerk
nr. 4 op wandeling
Na de stabilitsatie van de gewelven en spanten kon aan de opfrirssing van het interieur van de kapel gestart worden. Door inbreng van omkeerbare verdiepingsvloeren is het gebruik naar een hoger niveau getild. De site is klaar voor een mooie toekomst met multifunctioneel gebruik.
Baudelo
nr. 6 op de wandeling
JUXTA - Baudelo Gent
Juxta - Sint-Bavo Basisschool in Gent
JUXTA vond de creatieve oplossing om niet alleen de nieuwe klaslokalen maar ook de speelplaats op het dak van het bestaande schoolgebouw te voorzien. Met een parasitaire architectuur die een kleurrijk accent geeft in het straatbeeld als resultaat.
Sint-Bavo Basisschool
nr. 7 op wandeling
Na een doorgedreven volumeonderzoek en overleg met de bevoegde diensten stedenbouw en monumentenzorg is het toegevoegde volume kwaliteitsvol en bewust in relatie met de omgeving vormgegeven en gepositioneerd.
Studentenhuisvesting Nieuwenbosch
nr. 8 op wandeling
Juxta - Studentenhuisvesting Nieuwenbosch Gent
Juxta - Klein Begijnhof - Gent
Het begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen, ook wel Klein Begijnhof, is een typisch ommuurd stadsbegijnhof, dat na een geschiedenis van 750 jaar nog zeer authentiek en sfeervol is.
Begijnhof Onze Lieve Vrouw ter Hoyen
nr. 9 op wandeling
Binnen het gerestaureerde pand ontwierp JUXTA een eigentijds zelfstudiecentrum met vlotte toegang tot nieuwe technologieën, waar ook de interactie van de gebruiker met de collectie wordt gestimuleerd.
Kunstenbibliotheek Huis van de Abdis
nr. 10 op wandeling
Juxta - Kunstenbibliotheek Huis van de Abdis Gent
Juxta - Stadspaleis Hotel d'Hane Steenhuyse Gent
Een verborgen erfgoedicoon gelegen in het historisch hart van Gent. De rococo straatgevel en classicistische tuingevel vormen een uniek ensemble, door weinigen gekend is. Het stadspaleis wordt alvast regelmatig opengesteld om het beter bekend te maken bij het grote publiek.
Stadspaleis Hotel d'Hane Steenhuyze
nr. 11 op wandeling